• مشاهیر

    استاد سید مرتضی نوری خراسانی

         استاد سید مرتضی نوری خراسانی در دواز دهم اسفند ماه 1324 خورشیدی در روستای کوهستانی خور–بردسکن به دنیا آمد. پدرش حجت‌الاسلام سید فخرالدین نوری از روحانیان و اعظان سرشناس منطقه‌ی کاشمر و بردسکن بود. سید مرتضی قرآن و تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش روستای خور در نزدیک روحانی انارکی، که شاعر نیز بود، گذراند و برای ادامه‌ی تحصیل به مدرسه‌ی حاج سلطان کاشمر رفت و از محضر درس استادان بنام حوزه‌ی کاشمر سیبوبه، قدس، تدین، آیت الله امامی، حاج آقا نور و اولیایی بهره‌ها برد. استاد نوری خراسانی از سال 1341 با کسوت روحانیت به مشهد رفت و در مدرسه‌های خیرات خان و نواب به محضر درس استادان بزرگ مدیر شانه‌چی، مهدوی دامغانی، شیخ کاظم دامغانی، آیت الله میلانی و واعظ‌‌‌ زاده‌ی خراسانی شتافت و خوشه‌ی معانی چید. استاد نوری خراسانی در سال 1353 در اولین دوره‌ی فوق لیسانس دانشگاه فردوسی پذیرفته شد و در تیر ماه 1355 موفق به دریافت دانشنامه‌ی فوق لیسانس در رشته‌ی فقه و مبانی حقوق اسلامی گردید.

         اوج‌گیری مبارزات مردمی در سال 1357 این معلم روحانی را که داغ تبعید حکومت پهلوی را از پیش در سینه داشت، باز به میدان مبارزه کشید تا با تمام توان راهپیمایی‌های با شکوه مردمی را رهبری کند. استاد سید مرتضی نوری خراسانی در مهر ماه سال 1378 در آموزش و پرورش بردسکن بازنشسته شد. اما در این سال‌ها همچنان منبر گرم و پر فیض او خیل مشتاقان را بهره‌مند ساخته  است.

    آثار قلمی استاد نوری خراسانی عبارتند از:
    1. مشکلات نور جلد اول، (مجموعه‌ی مدح و مرثیه اهل بیت(ع))
    2. مشکات نور جلد دوم، مجموعه اشعار گونه‌گون
    3. ترجمه‌ی (امامت علی بین عقل و القرآن)
    4. نظارت همگانی یا امر معروف و نهی از منکر 








    استاد شعر و مدیح‌سرا غلام‌رضا حسن‌زاده

         استاد حسن‌زاده در سال 1337 به دنیا آمد و پدر ایشان چون در منطقه عشایری به شغل دامداری مشغول بودند و به دور از مکتب و مدارس بود. استاد حسن‌زاده نتوانست به مدرسه برود و سواد خواندن و نوشتن بیاموزد اما از همان سن 7 سالگی به گفتن شعر و مدح در وصف اهل البیت مشغول شد و توانست تا کنون 3000 بیت شعر بسراید و با بکارگیری حروف الفبا توانست به نوشتن اشعار تا حدودی  ادامه دهد.






    دکتر محمد مصلحی

         دکتر محمد مصلحی در سال 1355 در روستای کشمر از توابع بخش مرکزی شهرستان بردسکن دیده به جهان گشود. پدر وی به شغل کشاورزی مشغول بوده و زندگی نسبتاً ساده‌ای را سپری می کردند از زمان طوفلیت به نوازندگی و خوانندگی علاقه وافری داشت سابقه فعالیت هنری از سال 1368 در زمینه خوانندگی و موسیقی آهنگساز شروع کرد و خواننده صدا و سیما دارای 3 آلبوم ثبت شده و رسمی در کتابخانه ملی و وزارت ارشاد با نام‌های هشتمین خورشید، تا خدا، نغمه‌ها دارای دکترای افتخاری موسیقی شد.


     
سایر شهرستان ها
ورود به پنل
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق